Pages

sobota 1. září 2012

The Next Three Days [Tři dny ke svobodě] (2010)


Tento film, postavený na klasickém prison-break konceptu, se na filmová plátna dostal v roce 2010. Scénář pochází z pera samotného Paula Haggise, kterého proslavily především snímky Crash (2004), Casino Royale (2006) a skvělé drama Million dollar baby (2004). Z této skladby titulů je tedy vidět, že Haggis, který se zde posadil i na režisérskou židli, není žádným nováčkem v násilném filmovém světě, a už to se dá pokládat za příslib dobrého počinu.


V hlavních rolích se můžete těšit na Russella Crowea, Elizabeth Banks, které snad není potřeba blíže představovat. A pokud ano, klikněte si na odkaz ;) Ve vedlejší roli mě potěšil Jason Beghe, kterého znám z amerického seriálu Californication jako vzorového alkoholika.

Film Vás vhodí do děje svižně, hned na začátku na začátku přijde zatčení Lary (manželky Johna) za vraždu své nadřízené. O moc víc toho divák neví a tak mu nezbývá, než věřit její nevinné tvářičce a za vším vidět justiční omyl. A samozřejmě to není jinak. Pokusy o odvolání a zákonné cesty, jak dostat manželku z vězení jsou ve filmu vzaty hodně rychle, takže valná část jeho 133 minutové stopáže zůstane na to, na co se nejvíc těšíme.
Stanu se guvernérem a povolím sex
při návštěvách, co ty na to?

John se setkává s mužem, který z lochu utekl již několikrát a postupně vymýšlí plán, jak dostat svou drahou polovičku zpět. Je zde vidět určitá snaha tvůrců šokovat, jak přístupné obyčejným lidem je něco takového zosnovat. John je pouhým učitelem a to, co mu s jeho projektem pomáhá je pouze youtube a jeho odhodlání. Samozřejmě, že jeho plán je natolik průstřelný, aby ve filmu bylo dost prostoru pro napínavé okamžiky, ale dost dokonalý na to, aby se během únosu ještě stíhal starat o svého synka a každý zádrhel s přehledem vyřešil.

Mami, opravdu jsem jenom uklouzl ve sprše!
Od filmu samozřejmě nelze očekávat extrémní originalitu, protože na tomto poli už bylo své vybojováno dávno (a o zbytek se postaral ten potetovaný chlapík ze seriálu), ale rozhodně se nejedná o špatný kus. Zpracování bylo postupně šperkováno drobnostmi, které diváka potěší. Například na Laře bylo znát, že barva na vlasy se ve vězeňské kantýně neshání snadno a žehlička také není na každé cele. Russell je zase tak nějak podezřelý už od pohledu a hlavně umí perfektně hrát.

Snímek se mi celkově líbil, mohu doporučit, pokud se při sledování filmu chcete naučit základy bumpingu, nebo otevírat auta tenisovým míčkem.


0 komentářů:

Okomentovat

Nebojte se, koukejte, komentujte a mějte se rádi!